Menighedsråd / Afskedsgudtjeneste

Afskedsgudtjeneste 8. september 2019

Tekst: Organist Jørn Andersen
Billeder: Deltagere i gudstjenesten
En traditionel gudstjeneste i Aa-Kirke fik en overraskende drejning, da Hanne Tøttrup og David Nestved havde deres afskedsgudstjeneste. En fyldt kirke var et bevis for, at mange gerne ville sige tak for deres store arbejdsindsats i kirken og for kirkelivet i Aa-Kirke og Peders Kirke.

Alt forløb normalt indtil annonceringen af anden salme, hvor Birgit Friis måtte bryde ind og annoncere, at der nu skulle være babysalmesang.

Babysalmesang og musikalsk legestue har været et stort hjertebarn for Hanne og David, så David var straks i sit es med sin håndbamse - og så var babysalmesang i gang. Kamilla Hektor i midten (ny kirketjener og kirkesanger)

Der blev sendt sæbebobler ud i kirkerummet fra pulpituret nede fra kirken, ledsaget af stemningsfuld klavermusik.

Så gik anden salme i gang med  "Spænd over os dit himmelsejl", samtidigt med, at en regnbuefarvet faldskærm blev foldet ud over babyerne, børnene og Hanne og David, mens hjælpere bevægede den rundt til salmen.

Hanne afsluttede derefter med historien om Peter Matthissen, ledsaget af trommerytmer.

Derefter kunne gudstjenesten forløbe traditionelt, troede alle... Da evangeliet var blevet forkyndt, dukkede kirkens familiekor uventet frem og sang sammen med Hanne og David tre sange fra deres repertoire: ’Fordi han kom og var som morgenrøden’, ’Skoven er så underfuld’ og ’Musik’.

Herefter sang et mindre ensemble samlet af Hanne Tøttrup Anne Linnets sang: ’Størst af alt er kærlighed’, skrevet over Paulus' Første Brev til Korintherne, kapitel 13.

Under nadveren sang kirkens nye kirkesanger Kamilla Hector bl.a. ’Igen Berørt’ af Janne Mark.

Det blev en farverig gudstjeneste, afsluttet med et festligt postludium af J. S. Bachs ’Badinerie’, arrangeret for 4-hændigt orgel og fløjte. Stykket blev spillet af kirkens nye organist Jørn Andersen og organist Hanne Tøttrup og ledsaget af Karin Bienz på tværfløjte. For at kunne gennemføre musikstykket, var der ikke mindre end 2 orgelregistranter og 2 nodebladvendere nødvendigt. Der var efterfølgende stort bifald, så der blev givet ekstranummer i form af en lettere og hurtigere udgave af musikstykket.

Og Hanne var en glad pensionist.

Vi ønsker jer begge en rigtig god pensionist tilværelse og TAK for et fantastisk samarbejde igennem alle årene.