Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert Marianna Shirinyan, klaver og Torleif Thedeen, cello

JUN
04

Koncert Marianna Shirinyan, klaver og Torleif Thedeen, cello


Dato Søndag d. 4. juni 2023, kl. 15:30
Sted Aa Kirke, Storegade 2, 3720 Aakirkeby
Koncert Marianna Shirinyan, klaver og Torleif Thedeen, cello

Søndag d. 4. juni kl. 15.30 Aa Kirke, Aakirkeby

Torleif Thedéen, cello Marianna Shirinyan, klaver

Program

Robert Schumann (1810-1856) Violinsonate nr. 1 i a-mol, op. 105 (arr. for cello) Mit leidenschaftlichem Ausdruck Allegretto Lebhaft
Alfred Schnittke (1934-1998) Sonate for cello og klaver nr. 1 Largo Presto Largo
Pause
Franz Schubert (1797-1828) An die Musik D. 547
Antonin Dvořák (1841-1904) Silent Woods op. 68 nr. 5
Johannes Brahms (1833-1897) Cellosonate nr. 1 i e-mol op. 38 Allegro non troppo Allegretto quasi Allegro

Den svenske cellist Torleif Thedéen er en af de fornemste nordiske cellister og er berømt på den internationale scene. Han har vundet førstepriser i internationale konkurrencer, som f.eks. den prestigefyldte Casals Konkurrence i 1985. Han er gæsteprofessor i cello på Royal College of Music i London og professor ved Norwegian Academy of Music i Oslo. Igennem fire årtier har han spillet med verdens bedste orkestre og dirigenter som f.eks. Czech Philharmonic, Netherlands Philharmonic, London Philharmonic, DSO Berlin, Vienna Symphony Orchestra, Moscow Philharmonic, Dresden Philharmonic, Royal Philharmonic og BBC Philharmonic. Som kammermusiker kender han til Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York, Philharmonie i Berlin og Concertgebouw i Amsterdam, og han har deltaget i utallige internationale festivals.

Hans indspilning af Messiaens kvartet ”Til tidens ende” med bl.a. Martin Fröst m.fl. har vundet Edison prisen i 2018 og talrige andre indspilninger har vundet store priser. Han spiller på en Guadagnini cello fra 1783, som tidligere blev spillet af Rostropovich, stillet til rådighed af den norske Dextra Fond.

Den armensk-fødte Marianna Shirinyan er en af de mest kreative og elskede pianister i Europa. Hendes levende og virtuose spil, tekniske brillans og store repertoire gør hende til en af de mest eftertragtede solister og kammermusikere. Hun har fået både P2 prisen og Musikanmelderringens Kunstnerpris for sit bidrag til dansk musik, og hun er hyppig gæst på talrige internationale festivaler. Hun er professor i klaver ved det Norske Musikakademi i Oslo, gæsteprofessor ved DKDM, Steinway Artist og kunstnerisk leder af Oremandsgaards Kammermusikfestival. Fra sommeren 2020 er hun ligeledes assisterende leder for Valdres Sommersymfoni i Norge.

Billetpriser: Medlemmer 100 kr., Gæster 150 kr., Unge under 25 år gratis